oktober 15, 2019 Wat te overwegen bij het kopen van een dressoir?

Wat te overwegen bij het kopen van een dressoir?

Overweeg je om binnenkort een dressoir te kopen, maar ben je nog op zoek naar ideeën en inspiratie? In deze gids zullen we eerst een aantal praktische zaken bespreken, voordat we een overzicht geven van de meest populaire stijlen.

Zijn dressoirs alleen geschikt voor de eetkamer?

Dressoirs worden al sinds de 18e eeuw in huizen gebruikt en zijn vandaag de dag nog steeds een zeer populair meubelstuk. Hoewel een dressoir van oudsher bedoeld was om te worden gebruikt in een formele, aparte eetkamer, is dat zeker niet langer het geval, want nu zijn ze regelmatig te vinden in keukens en woonkamers, en soms zelfs in slaapkamers of hal.

Wat is het verschil tussen een dressoir en een buffetkast?

Kort gezegd, heel weinig. Dressoirs worden vaker geassocieerd met woonkamers, terwijl buffetkasten worden geassocieerd met eetkamers. De twee termen zijn tegenwoordig echter grotendeels hetzelfde, vooral omdat ze hetzelfde doel dienen.

Is een dressoir geschikt voor de kamer?

Het is zeker de moeite waard om jezelf eerst deze vraag te stellen. Dressoirs zijn meestal relatief groot en dus is het de moeite waard om te overwegen hoe groot de ruimte is en of je de ruimte die het inneemt wel ruim genoeg is.

Natuurlijk zijn ze er tegenwoordig in alle soorten en maten, van kort tot lang en van diep tot smal, en zo zal je meestal wel iets kunnen vinden dat past bij de afmetingen van je kamer. Maar als je geen dressoir kunt vinden dat geschikt is voor de grootte van je kamer, is het misschien ook de moeite waard om te overwegen om zoiets als een sidetable te gebruiken, die kleiner en slanker is, maar nog steeds wat opbergruimte hebt.

Tenzo Dot Dressoir

Wat moet de functie van een dressoir in de ruimte zijn?

Het belangrijkste voordeel van een dressoir in uw huis is dat het een ruime hoeveelheid opbergruimte biedt. Natuurlijk wil je dat je nieuwe dressoir er goed uitziet, maar omdat het een relatief groot meubel is, moet het worden beschouwd als een decoratief meubelstuk, tenzij je een bijzonder grote ruimte hebt.

Probeer voordat je een kast koopt na te gaan hoeveel je nodig hebt en wat er in de kamer bewaard moet worden. Dit zal niet alleen helpen om te kijken of je dressoir nodig hebt, maar zal ook helpen om het juiste formaat te kiezen.

Probeer de hoeveelheid opbergruimte die je nodig hebt te berekenen en kies dan een kast die iets meer dan dit biedt (om rekening te houden met de opslag van spullen die u in de toekomst zou kunnen aanschaffen). Het belangrijkste om te vermijden is een eenheid te kiezen die veel meer opslagcapaciteit heeft dan u eigenlijk nodig heeft, vooral als de ruimte beperkt is.

Hoe groot is te groot?

De oplossing is ervoor te zorgen dat de ruimte niet overvol raakt. Een goede, praktische manier om dit te testen is om een aantal dozen op elkaar te plaatsen/stapelen die overeenkomen met de afmetingen van het dressoir waarin u geïnteresseerd bent. Laat ze een week of zo staan en kijk vervolgens of u zich de ruimte kunt veroorloven of dat je ruimte tekort komt.

Een extra punt om rekening mee te houden is dat de kast eerst nog in huis moet zien te komen. Het is zeker aan te raden om de afmetingen van een kast waarin u geïnteresseerd bent zeer zorgvuldig te controleren en ervoor te zorgen dat deze door de deuren in uw huis of appartement past.

Naar welke opbergmogelijkheden moet ik zoeken?

Probeer als eerst goed na te denken over wat je hebt of van plan bent om te kopen, dat in de kast opgeslagen moet worden. Sideboards worden vaak gebruikt voor het opbergen van borden en schalen, maar in het moderne leven kun je er van alles in bewaren. Als de meeste of al je spullen niet bijzonder decoratief zijn, dan is het beter om te kiezen voor een kast met veel deurtjes en weinig of geen open planken.

Achter de kastdeuren is het vaak handig om rekken te hebben, afhankelijk van de grootte van wat je wilt opbergen. Als deze planken kunnen worden verplaatst of verwijderd, is dit zeker een praktisch pluspunt.

Een paar laden zijn ook vaak een voordeel, omdat je altijd kleinere artikelen hebt die je er netjes in kunt opbergen.

Het ontwerp van de dressoirs is de laatste jaren aanzienlijk verbeterd en sommige hebben nu innovatieve functies zoals wijnrekken.

Moet het overeenkomen met de rest van mijn meubels?

Overeenkomen, nee. Afstemmen, ja. De smaak van mensen wordt steeds gevarieerder en tegelijkertijd worden de ‘regels’ van het interieur steeds flexibeler. Uiteraard wil je geen botsing van stijlen in de ruimte, maar zolang het dressoir maar aansluit bij de inrichting en andere meubels, dan is het goed.

Wat zijn de meest populaire dressoir stijlen?

Vestbjerg Mia Dressoir
  1. Scandi dressoirs
    Scandi kwam in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw naar voren als een populaire meubelstijl en is sindsdien trendy gebleven. Misschien wel een van de meest iconische items in een Scandinavisch interieur is het dressoir. Met strakke lijnen en een zeer eigentijdse uitstraling zijn Scandinavische dressoirs bijzonder populair in moderne huizen en appartementen.
Dressoir Monaco - koloniaal wit - 46
  • Landelijke dressoirs
    De landelijke stijl heeft een zekere veelzijdigheid, maar als dit uw keuze is voor een dressoir is het het beste om in ieder geval te wijzen op de landelijke, rustieke of landelijke invloeden binnen het bredere decor.
New Routz Glendale Dressoir
  • Industriële dressoirs
    Zeker een hedendaagse keuze, een industrieel dressoir zal in elk woongedeelte een grote indruk maken. Met deze stijl, krijgt u een dressoir dat robuust, duurzaam en eigentijds is.

Online winkelen voor dressoirs?

Dressoir.net biedt een aantal moderne meubelprogramma’s aan, dus als je op zoek bent naar ideeën en inspiratie voor je nieuwe dressoirstijl, dan kun je die hopelijk hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *